Tracking over Jarlsberg
Tracking over Jarlsberg

Endelig åpent!

Tønsberg fallskjermklubb har hatt åpningshelg

Publisert

Der hvor klubber som Oslo og Voss har kunnet starte sesongen sin tidligere, har Tønsberg Fallskjermklubb vært tvunget til å holde stengt nesten hele våren. Vestfoldskommunene har hatt et høyt smittetrykk i mai, og kommuneoverlegen har vært tydelig om at klubben ikke kunne åpne, fordi det ville føre til unødvendige reiser mellom regionene, og spesielt fra Oslo-området. Og uten Oslo-området vurderte klubben at det ikke var nok hoppere til forsvarlig økonomisk drift av twin otteren. Men rett før kalenderen offisielt viste sommer, kom det nye nasjonale retningslinjer for reiser internt i Norge. Kommuneoverlegen i Tønsberg la seg på samme linje som de nasjonale reglene, og så kunne man endelig hoppe fallskjerm over Jarlsberg igjen. Ingvild Bang har gitt frittfall en stemningsrapport fra åpningshelga:

Stemningsrapport

Årets første kurs startet allerede 25 mai, og elevene fikk sine første hopp allerede på åpningsdagen, torsdag den 27. fra 206-T. Kurset var helt fullt, med 10 elever. I tillegg hadde Nicolai Nansen hatt eget kurs for sønnen, Ragnar, som ble 16 år 11. mai. Han fikk sitt første hopp i helga, og er kanskje norges yngste hopper gjennom tidene.

Nicolai Nansen (tv) sammen med sønn og elev, Ragnar. Mor Lise Nansen er også AFF-instruktør, men var med datteren på ridestevne. Belgy (th) steppet derfor inn som instruktør nummer 2
Nicolai Nansen (tv) sammen med sønn og elev, Ragnar. Mor Lise Nansen er også AFF-instruktør, men var med datteren på ridestevne. Belgy (th) steppet derfor inn som instruktør nummer 2

Fredagen hadde litt mer rom for funjumpers. LN-JMP kom på ettermiddagen. FS4-laget Posterboys (Kjell Øyen, Tomas Moen, Odd Pedersen, Julian Frayne, Aage Sørensen) kickstarta sessongen med treningscamp lørdag og søndag og sitt første laghopp sammen. Ellers var det ikke kjempe mange folk der, men mesteparten av klubbens faste hoppere var på plass.

Posterboys over Jarlsberg
Posterboys over Jarlsberg

Det ble noen kule trackinghopp på noen fra JITA (Jarlsberg International Tracking Assosiaton). På fredagen ble det uheldigvis oppdaget et snag på flyet. Dette satte en liten stopper for lørdagen, men vi kom igang i 16-tiden og fikk unnagjort 5 løft før vi måtte gi oss for dagen. Søndag var det mye vind, så elevene måtte stå på bakken, mens det var hopping for de erfarne. Alt i alt en veldig fin helg! Godt å se kjente fjes, kjenne luft i vingene og se utsikten over nydelige vestfold fra skjerm.

Tandemhoppingen er også i gang!
Tandemhoppingen er også i gang!
Powered by Labrador CMS