Trackingskolen #1: EXIT

Trackingskolen tar deg gjennom og forklarer de ulike delene av et trackinghopp. I første del kan du lese hva som skal til for en vellykket exit.

Publisert

Du har kanskje hørt at en bra exit er avgjørende for et bra hopp? Selv om man kan ha et bra hopp til tross for en dårlig exit, er helt klart morsomt å være med gruppen fra start. Her kommer noen essensielle punkter som gir deg større sjanse for å lykkes med trackingexitene.

Hvordan man står i døren

Hvordan man står i døren kan være avgjørende for en god trackingexit. Her er det lurt å minimere avstanden mellom deg og lederen. Ha gjerne en hånd på lederen eller stå helt skulder til skulder. Dette er noe man kan øve på i mockupen.  

Timing

Forlat flyet på riktig tidspunkt. Dette vil stort sett være så tett på lederen som mulig. Dette blir lettere om man, som nevnt i forrige punkt, holder en hånd på eller står helt inntil lederen slik at man kan følge keyen.

Kroppsposisjon

Posisjoner kroppen din i retning med flyet og med hodet inn i relativvinden. Dette gir deg større sjanse for en vellykket exit, enn om du kommer ut av flyet skeiv eller med siden av kroppen presentert i vinden. 

Se på lederen

Det er lederen som bestemmer retningen og vinkelen man flyr i. Når du ser på og matcher lederen er det større sjanse for å holde seg nærme og på level. Det hindrer også farlige situasjoner, som at du og gruppen svinger mot hverandre i stor fart.

Oppstilling i døren, timing, kroppsposisjon og å se på lederen er viktig for en vellykket trackingexit.

Etterhvert som man tracker med flere, vil man oppleve burbles og at man havner oppå hverandre i exit. Fortsett å fly. Dette er den raskeste måten å fikse problemet på.

Bruk gjerne disse punktene til å visualisere gjennom vinteren, så er du mer forberedt når sommeren kommer og du skal i luften igjen.

Powered by Labrador CMS