Klarer du se hvilke hoppere som bør separere hvor?

Trackingskolen #6: BREAK OFF

Trackingskolen tar deg gjennom og forklarer de ulike delene av et trackinghopp. I sjette del kan du lese om break off.

Publisert

Break off er en viktig del ved alle fallskjermhopp og noe man skal kunne gjøre sikkert før man hopper med andre. Break off i tracking er litt annerledes enn i statiske hopp, der man vanligvis snur seg 180º bort fra formasjonen og separerer. Det er derfor viktig å øve på tracking break off sammen med en annen person før man hopper med flere.

Se deg for Se alltid hvor du flyr. Det kan være andre hoppere i retningen der du flyr.  Det er snakk om dødelige hastigheter dersom man kommer på kollisjonskurs.

Fly gradvis ut i en vifteformasjon En god break off i tracking er formet som en vifte. De ytterste hopperne svinger gradvis ut 90º til siden slik at det gjenstår 180º luftrom som de resterende hopperne deler jevnt mellom seg. Sving aldri mer enn 90º. Da kan du komme på kollisjonskurs med noen som kommer bakfra. 

Endre vinkel og fart Samtidig som du gradvis flyr ut i en vifteform, endrer du gradvis vinkelen til å bli flatere og du maksimerer farten din for å få størst mulig avstand til de andre hopperne.

Mageflygere Mageflygere har stort sett litt mer power enn ryggflygerne og kan derfor dekke mer avstand. Det er derfor lurt at mageflygerne tar de ytterste linjene.

Ryggflygere Ryggflygere har ofte bedre oversikt over formasjonen. Fly på rygg til du ser at du har fritt luftrom.

Sjekk luftrommet ditt Se rundt deg og over skuldrene dine for å se at du har ledig luftrom før du trekker skjerm. Dersom du har skills til det kan du snu deg på rygg, og deretter tilbake. Gjør som alltid wave off før du trekker.

Noen erfarne hoppere gjør en barrel roll, men det krever mye skills og overskudd for å kunne gjøre dette uten å endre retning og samtidig faktisk klare å se hva som skjer rundt deg.

Etter åpning Når du har åpnet skjerm fortsetter du å fly i den retningen du separerte i til alle i gruppen har fått skjerm. Ikke fly tilbake til jumprun før gruppene som hoppet ut etter deg har åpnet skjerm.

Powered by Labrador CMS