Veteranens Fallskjermklubb rekrutterer!

Har du noen gang sett gjengen som dukker opp på hoppfeltet i sine blå hoppdresser, som elsker lavhopp, og som hopper med skjermer i rødt hvitt og blått? Da har du sett hoppere fra Veteranenes Fallskjermklubb.

Publisert Sist oppdatert

Historie

Veteranenes Fallskjermklubb ble stiftet 11. januar 1989 med det formål å ha en klubb der godt voksne hoppere kan finne sammen. I dag består klubben av ca. 25 aktive hoppere, og i tillegg har vi en rekke støttemedlemmer som av forskjellige årsaker har lagt hoppingen på hylla.

Mange av klubbens medlemmer begynte å hoppe på midten av 60-tallet og har banet vei, og i stor grad lagt grunnlaget for fallskjermsporten i Norge. Flere av disse er fortsatt aktive hoppere i klubben.

Hvem er VFSK

Til tross for at mange av medlemmene våre har hoppet i mange år, er vi «still going strong». Vi elsker å hoppe sammen med yngre hoppere, og vi ivrer etter å instruere og dele vår erfaring med elever og hoppere under utvikling. Mest av alt ønsker vi at VFSK skal være en klubb der alle er velkomne uansett alder. Alder er bare et tall i en kalender.

Veteranenes Fallskjermklubb er en klubb for alle, uansett alder og erfaringsnivå!

Hva kan vi tilby

I VFSK finner du noen av Norges mest erfarne og rutinerte hoppere. Vi er, om vi kan si det selv, veldig gode på demo-hopping. Vi er også den klubben i Norge som gjennomfører flest demo-hopp per år. Dersom du har en drøm eller et ønske om å hoppe demo, bør du så absolutt bli en del av Veteranens Fallskjermklubb.

Vi samarbeider med Dakota Norway og utfører flere demohopp fra deres nå 87 år gamle Dakota DC-3 hvert år blant annet under sesongåpningen til Dakota i mai, under aktivitetsdagen for kreftsyke barn i juni/juli, og under sesongavslutningen til Dakota på høsten. Hvert år hopper vi også demo på åpningen av flydagen på Kjeller som i år er den 18. juni.

I tillegg har vi de siste årene hatt ansvar for gjennomføring av fallskjermaktivitetene under Luftsportsuka (LSU) på Starmoen. LSU arrangeres i år fra 22. juni til 25. juni. Under LSU blir det tandem og sportshopping, og kanskje hopping fra Hercules og/eller ballong?

Vi arrangerer også noe hopping i egen regi, og det kanskje de fleste kjenner til er den tradisjonelle Nyttårshoppingen som vi arrangerer hvert år. Dette foregår på Vøyen gård i Bærum, og da selvsagt på selveste nyttårsaften! Her er det åpent for alle å delta, og dette har blitt svært populært blant hopperne på Sør- og Østlandet. Hvert år møter det opp masse folk som ønsker å avslutte året med et par helikopterhopp. Veteranklubben varter opp med kaffe, vafler og pølser, og i tillegg kan de som ønsker få fornyet papirene sine. I denne klubben er nemlig andelen av instruktører med I1 papirer høy, så du vil garantert finne en som kan signere for deg.

I VFSK trenger man ikke ha det «hotteste» utstyret eller være den kuleste på feltet. Hos oss kan alle være seg selv, og vi verdsetter kvalitet over kvantitet. Hos oss står samhold og vennskap står i høysetet. Vi tar vare på medlemmene som ikke lenger har mulighet for å hoppe, men som fortsatt setter pris på samholdet og vennskapet.

Kontakt oss

Vi håper dere tar kontakt med oss enten på hoppfeltet eller på Facebook, Instagram eller e-post. Dere kan også ta direkte kontakt med Lene F. Johnsen, styremedlem og leder for rekrutteringsgruppen til VSFK, på facebook eller på e-post lenefj@live.no.

Dere ser oss spredt rundt på ulike hoppfelt i Norge. I tillegg skal vi samles på Jarlsberg den 14. mai og den 27. august, og på Æra fra 9. juni til 11. juni og fra 11. august til 13. august.

Powered by Labrador CMS