Mondial 2020 (2021)

Oppdatering fra ISC Plenary Meeting

Publisert

De offisielle referatene fra helgas ISC (International Skydiving Commission) Plenary Meeting er enda ikke tilgjengelige. Men frittfall har fått tak i opplysninger rundt utfordringene med å arrangere VM i Russland. Som tidligere skrevet, er Russland utestengt fra å arrangere alle store mesterskap i to år, etter at CAS delvis dømte i favør WADA, som ba om en fire års utestengelse.

FAIs advokater skriver til WADA for å presentere sin sak om at å skifte arrangør er praktisk talt umulig, og at å arrangere 7 forskjellige disipliner som egne mesterskap, er vanskelig på kort varsel. FAI mener derfor at å beholde arrangementet i Russland vil være i tråd med CAS sin dom, som har unntak for akkurat disse situasjonene. ISC avventer svar fra WADA på om VM kan fortsette som tidligere planlagt.

Frittfall har undersøkt denne saken, både før og etter CAS gav sin dom i desember 2020. Her har jeg et klart standpunkt om at FAI og ISC gjør en grundig jobb, og at avgjørelsen om å argumentere sin sak for WADA, og samtidig søke godkjennelse, er det eneste riktige. I en verden uten en pandemi, hadde det kanskje vært mulig å finne en ny arrangør. Men med all uforutsigbarhet som koronasituasjonen fører med seg, er det tydelig at klausulen om at det er "praktisk umulig å flytte mesterskapet" bør komme i spill. Vi håper at WADA er enige.

Når det gjelder pandemien, blir det tatt en avgjørelse i mai, om mesterskapet kan holdes forsvarlig.

Powered by Labrador CMS