Den ultimate guide for å aldri gå lav

Del 4: Innhenting

Publisert Sist oppdatert

Dette er en serie i fire deler fra en av verdens beste fallskjermhoppere, om å unngå å gå lav i storformasjoner. Artiklene er oversatt fra engelsk til norsk.

Del 1: å falle sakte

Del 2: stadion

Del 3: verktøy

Hva gjør man hvis man allikevel går lav? Hva gjør man hvis man er under formasjonen? I siste del vil vi vise hvorfor det er vanskeligere å komme opp igjen, hva man skal passe på med tanke på sikkerhet, og til slutt, et supermagisk triks for å innhente deg selv igjen.

Hvorfor er det vanskeligere å komme opp når du allerede er lav?

Jeg skal innrømme en ting. Jeg hadde vært profesjonell i en del år før jeg for alvor tenkte gjennom hvorfor det er så innmari vanskelig å komme tilbake opp til en formasjon. Jeg antok egetlig at folk bare hadde en dårlig kroppsposisjon, eller gikk i panikk. Men etter noe tid innså jeg at det rent faktisk er mye vanskeligere å komme opp, enn å bli i en gruppe.

Hvis en formasjon faller i 160 kilometer i timen, og du matcher fallhastigheten, skal du falle i 160 kmh. Hvis du går under, må du gå enda langsommere for å nærme deg - si 150 kmh. Det er ekstremt mye vanskeligere. Sitatet "Hvis du ikke vil gå lav, ikke fly dit!" er ikke veldig sarkastisk ment. Det er ramme alvor.

Exit shot av base med fire floaters
Exit shot av base med fire floaters

Å være lav, og sikker

Hvis du går lav, fortsett med å kjempe. Prøv å ikke gå lavere. Hold øye med formasjonen. Hvorfor? Vel, først og fremst fordi du kan komme opp. Ikke gi opp!

For det andre er det uansett viktig å separere i planlagt høyde, og i planlagt mønster. Hvis du ser formasjonen, vet du hvilken retning du skal separere i. Hvis du separerer som planlagt, er det størst sjanse for at de andre hopperne ser hvor du er.

Hvis du vil ha mer informasjon om big-way sikkerhet, kan du lese Kate Cooper’s fantastiske artikkel. (ikke oversatt til norsk)

Tips til kroppsposisjon

Vi har allerede vært gjennom hvordan vi kan falle sakte, med høy grad av detaljer. Her er et sammendrag av viktige huskeregler for hvis du er lavere enn en gruppe:

  • Hvis du er lav, press hodet ned, og se til siden, i stedet for å løfte haka.
  • Hvis du kritikkløst strekker ben og armer ut maks, uten å tenke på balanse, er det høyst sannsynlig at du kommer til å bevege deg over hele himmelen. Det er ikke ideelt
  • Pass på at armene dine er flatt mot vinden. Jo mer desperat man blir, jo mer sannsynlig er det at man prøver å lage push-ups. Men armene nedover gjør ingenting bedre.
  • Hold posisjonen. Når du er på full brems, er det ikke mer du kan gjøre. Det er sannsynlig at det ikke går fort oppover, men fortsett å kjempe. Kryp deg oppover til formasjonen.

Og det supermagiske trikset jeg lovet?

Hoppet du rett ned til den beste delen? Det er ok. Dette er verdt det!

Hvis du går lav, IKKE FLY DIREKTE TIL SLOTTEN DIN! Fly tilbake til stadionbildet, og finn buffer sonen! Kom litt høyere enn formasjonen, og lag en ny innflyging.

Jeg har sett så mange tragiske nesten-innhentninger fra hoppere som ikke gjorde dette. Det å se noen som har vært 10-15 meter under, og som kommer noen centimetre fra å finne plassen sin, bare for å falle ned igjen, er som et slag i magen. Hvis du kjører rett inn i slotten din, er du i den røde sonen, og du kan ødelegge mye for mange rundt deg. Og hvis du desperat prøver å få tak i grep fra en full brems posisjon, mister du løft på armene, og glir ned igjen.

Konklusjon

Jeg håper denne serien har hjulpet deg med å forstå hva du trenger å gjøre for å forhindre at du går lav. Hvis dere har spørsmål, er dere velkommen til å kontakte meg via furycoaching.com. (På engelsk red anm.)

Ses i lufta!

Powered by Labrador CMS