Derfor deltar de på NM

Frittfall har spurt fire erfarne hoppere om hva som gjør at de deltar på NM.

Publisert

Robert (34) har hoppet siden 2017 og har 650 hopp

Robert er glad i både is og konkurranse.

Hvorfor man skal delta i NM er et ganske sammensatt spørsmål, med et svar som en egentlig ikke forstår før man har deltatt på sitt første NM. For min del startet det med FS2022 satsingen fra Tønsberg. Jeg ble håndplukket av Kristoffer Thorstensen til et lag med minimumsvekt på 100 kg.

Jeg visste ikke hva jeg skulle forvente eller hvordan dette skulle bli. Første hoppet i NM og nervene var i taket som på linje med første hopp. Jeg ville ikke fucke opp og ødelegge for resten av laget. Det gjorde jeg heller ikke og det gjorde ingen av de andre heller! Konkurransen endte til slutt med en kniving med Viken hvor de lå langt foran oss, men mirakuløst klarte vi å druse forbi dem med masse poeng på siste hoppet!

Og den følelsen man sto med på podiet i det vi fikk en sølvmedalje for innsatsen, det er en følelse som var vanskelig å kaste fra seg!

Etter dette er det kanskje ikke noe overraskelse at disse gutta på dette laget ble godt sammensveiset og utrolig gode venner som jeg aldri ville vært foruten! Nå har vi konkurrert siden og er på vårt 4 år og skal fly 8’er med Agera på årets NM.

Alt til takke for at jeg tilfeldigvis bare meldte meg på en liten greie på Tønsberg. Kan absolutt anbefales om du liker å ha det gøy!

Silvana (18) har hoppet siden 2021 og har 269 hopp

Silvana pakker etter treningshopp før World Cup og EM i 2023.

I år deltar jeg på NM med FS laget mitt, Thyra. Vi skal konkurrere i FS4, med et mål om pallplass! Jeg skal også delta i FS8. Denne grenen deltar jeg i litt mer for gøy. 

Jeg har tidligere konkurrert en del FS4 i vindtunnelen. Men det jeg har mest erfaring i er innendørs freestyle, der jeg konkurrerte nasjonalt og internasjonalt. Derfor tenker jeg på å delta i min første utendør-freestylekonkurranse på NM i år, mest for gøy og erfaring. Å konkurrere er noe av det beste jeg vet, og den mest erfarne treningen!

Kristine (31) har hoppet siden 2015 og har 1400 hopp

Kristine med Team Aviatrix.

Deltatt i NM fra 2018 - 2023, hovedsakelig i freefly, men også i VFS og FS. Deltatt i to internasjonale konkurranser i freefly. 

Vi liker å hoppe ut av fly med vennene våre, så finn noen å danne et lag med som er like motivert som deg selv. Det å ha et felles mål å jobbe mot er veldig motiverende, og som kan gi en reise som er bedre enn målet. 

Det letteste og beste tipset jeg har er å snakke med noen som har konkurrert i samme gren som du ønsker å konkurrere i. Her er det mye gode spesifikke tips og triks å hente som kommer til å hjelpe på en god progresjon, som gir mestringsfølelse og glede!

Julian (30) har hoppet siden 2016 og har 2500 hopp

Julian sammen med laget sitt Agera.

Jeg ble oppfordret til å melde meg på NM allerede første året mitt i 2017, hvor jeg da stilte i nybegynnergrenen FS/FF. Siden da har jeg vært på alle utendørs NM og har klatret meg opp fra nybegynner med 60 hopp i 2017 til landslagshopper i dag.

Å delta på NM er både gøy og sosialt. Enten man er veldig fersk i hoppingen eller veldig erfaren, og uansett om man tar dette blodseriøst eller bare stiller for å ha det gøy eller bli mer erfaren, så finner du en gren som passer for deg.

Min hovedgren er FS4, hvor jeg har stilt med Agera i 5 år nå, men gjennom årene har jeg også stilt i FS8, Freefly intermediate og hatt med meg rekruttlag i FS-4 intermediate.

Konkurransen er ofte veldig tett og jeg har sett mange omveltninger i aller siste runde, og mange som sier de ikke er konkurransemennesker plutselig skifte helt om. Alt dette toppes med premieutdeling og NM-bankett, som er som et slags halvtårs-julebord. I tillegg har noen av mine kuleste innhopp vært gjort i forbindelse med NM (Trollveggen 2021, anyone?). Jeg vil definitivt anbefale alle som tenker dette kan høres kult ut til å finne seg et lag og melde seg på. Hoppingen vil automatisk få et annet fokus og i min mening vil du få mye større framgang enn om du bare møter opp på hoppfeltet tilfeldige dager og hopper med forskjellige folk hver gang.

Hvis du har noen spørsmål rundt konkurransehopping så spør gjerne meg eller en annen erfaren hopper på ditt lokale hoppfelt, så hjelper vi deg gjerne i gang med trening, finne lagkamerater osv.

Powered by Labrador CMS