Trackingskolen #5: VANLIGE PROBLEMER

Trackingskolen tar deg gjennom og forklarer de ulike delene av et trackinghopp. I femte del kan du lese om vanlige problemer som oppstår i tracking.

Publisert

Du er bak formasjonen

Som nybegynner er dette en helt vanlig situasjon å være i. Exit har mye å si for å klare å henge med fra starten. Fokuser på level og approach når du skal fly til gruppen.

Du er på feil side av lederen

Du er på mage og havner under gruppen eller på rygg og havner over gruppen. Mestrer du mage og rygg er det beste å snu seg slik at du er i riktig posisjon på riktig side. Dersom du ikke mestrer dette, flyr du ut mot siden til du kan se formasjonen igjen. Fly deretter oppover/nedover slik at du kommer på riktig side av formasjonen igjen. Deretter følger du prinsippene for level og approach.

Burbles og konflikter

Dersom formasjonen er tett er sjansen stor for at man havner i noens burble eller dunker borti hverandre. Dersom dette skjer, fortsett å fly. Øk hastigheten din litt for å få mer stabilitet, komme deg bort fra situasjonen og tilbake på level. Om du krøller deg sammen og slutter å fly kan du skape en farlig situasjon for gruppen.

Viktig

Hold alltid øye med gruppen og gjør det samme som den. Sving når gruppen svinger og gjør break off samtidig som gruppen. Det er ikke sikkert lederen ser de som ikke er med gruppen, og kan endre fart, vinkel eller retning underveis. Det kan være flere hoppere som ikke er sammen med gruppen som befinner seg i nærheten av deg, så husk å alltid se deg for og fly forutsigbart.

Powered by Labrador CMS