Heia Norge!

VM 2022: Dag 1-3

Etter åpningsseremoni med parade, taler, stunt fra Red Bull, kulturelle innslag og flagghopp til USAs nasjonalsang var det tid for konkurranse.

Publisert Sist oppdatert

Dagene er delt opp slik at lagene enten hopper på formiddag eller ettermiddag. Dette har vært en god løsning for de norske lagene, som synes lange dager i 36 varmegrader for kan bli litt utfordrende.

Dag 1

Agera med Carl-Erik, Kjetil, Kristoffer, Nadia og Julian.

Første dag startet Agera og Blue Pelican tidlig. De tidligste sto opp 04:30 for å forberede seg. Begge lagene fikk inn fire hopp og fikk dra fra feltet i det solen virkelig begynte å steke i 13-tiden.

Agera ligger etter første dag og fire hopp på en 10. plass, som de deler med Nederland. FS er den største frittfallgrenen, med 21 lag. Det er tett mellom lagene og det er store muligheter for at Agera kan klatre på tablellen.

Team Aviatrix med Kristine, Elisabeth og Stine.

Etter fire runder første dag ligger Blue Pelican på 4. plass, av fem lag. Etter de to første rundene var ikke VFS-landslaget veldig fornøyde, men kjørte på med to svært gode runder etter det. På 3. plass ligger Italia, og det er 8 poeng opp dit. I følge Blue Pelican har italienerne hatt en imponerende progresjon og de er hard konkurranse. Med 6 hopp igjen i konkurransen kan likevel alt skje.

Aviatrix startet ikke før solen sto midt på himmelen første dag. Som de forventet ligger de på 6. plass, av seks lag. De har gjort to frirutiner og en obligatorisk runde. På frirutinen gav dommerne teknisk score på 5.2, som vil si at dette er høyeste poengscore de kan få på en frirunde. De er scoret noe lavere på utførelse, men har likevel en god følelse etter hoppene og tar med seg nye erfaringer fra hver runde.

Dag 2

Ingen av de norske lagene startet tidlig andre dag. Freeflylagene fikk en hel dag fri fra hopping, og formasjonslagene startet ikke før 12:00. Forholdene var utfordrende med mye vind og litt skyer. Blue Pelican var det eneste norske laget som kom seg i flyet denne dagen, men i det døren skulle åpnes på full høyde fikk de beskjed om å bli med ned igjen. På vei ned med flyet kunne de se en vegg av sand og flere dust devils som hadde kurs mot hoppfeltet, og var dermed svært fornøyde med å ikke ha hoppet. Hoppingen ble kansellert resten av dagen.

De norske lagene samlet seg for sosialt rundt bassenget, middag og erfaringsutveksling. Og såklart litt historier fra Carl-Erik Tuv.

Dag 3

Formasjonslagene startet tidlig igjen og Blue Pelican har unnagjort hopp nummer fem og tok 14 poeng i en vanskelig runde. Dette er de godt fornøyd med. Italia tok ett poeng mindre i samme runde.

I dag var det Ageras tur til å bli med flyet til full høyde og ned igjen, og de har dermed ikke hoppet sitt femte hopp enda, og er på standby. Freefly startet sent i dag, men etter værholding har de fått resten av dagen av.

Dag 3 blir dermed en nok en dag med værholding og venting. Mørke skyer har rullet inn over Eloy og kaktusene svaier godt i vindkastene. Men er det noe norske hoppere er gode på, så er det å vente på været.

Se alle resultater her: ISC Results Centre

Foto: Camilla Marnor.
Powered by Labrador CMS