Nybakte Norgesmestre i Freefly rekrutt, Unicornasaurus Rex, fra Voss Fallskjermklubb

NM Dag 3

...og norgesmestrene er:

Publisert Sist oppdatert

Dag 3 av NM 2021 har gått på skinner. Iallefall fra en deltagers perspektiv. Vibeke Valle har fått kjørt gjennom de fleste av rundene i alle disipliner. Og etter at Espen Fadnes ble kåret som norgesmester i går, har vi fått flere nye mestere i dag.

Freefly Rekrutt

De nye norgesmesterne i freefly rekrutt heter Unicornasaurus Rex, fra Voss Fallskjermklubb. Team Standup fra Oslo ledet lenge, men store utslag i runde 5 ble avgjørende for at seieren gikk til Voss i år. Triple Rainbow fra Tønsberg hadde også en sterk avslutning på konkurransen, og stakk av med tredjeplassen.

Nybegynner FS/FF

Våre nye norgesmestere heter Team Weatherhold fra Oslo Fallskjermklubb. De tok tidlig ledelsen, og vant suverent. Team Last Minute Call fra Tromsø Fallskjermklubb tok en sterk sølvmedalje. I kampen om bronsen var det likt mellom Bonnie & Clyde fra Bergen, og Team Spirit fra Tønsberg. I de tre siste rundene ble det til at de vant en runde hver over hverandre, mens den siste ble uavgjort. Bonnie & Clyde tok allikevel den siste medaljen med til Bergen, etter en imponerende runde 5.

FS4 Rekrutt

Våre nye norgesmestere heter Viken Warriors fra Nimbus Fallskjermklubb. Laget som måtte gå et steg ned på pallen i fjor, etter å ha bli forbigått av Urus i siste runde, får en kraftig revansje, og stikker av med den gjeveste medaljen i år. Viken Warriors vant alle rundene, og var aldri truet i kampen om seieren. Skyla FS 2022 og Posterboys har vært sikre pallkandidater gjennom nesten hele konkurransen. Men hvem som skulle stå på hvilket trinn tok lang tid å avgjøre. Skyla fikk tre poengs ledelse i runde 3. Og doblet til 6 poeng i runde 5. Men halverte til 3 igjen etter runde 6. I siste runde var det allikevel ikke noe tvil. Skyla leverte et veldig bra hopp, og kunne som eneste lag komme likt med Viken Warriors i en runde. Sølvet går til jentene fra Skyla, mens Posterboys kan være stolte av en bronsemedalje, i et felt av hele 11 lag. Ekstra gledelig er det at hele 7 klubber er representert i denne grenen i år.

Freefly Open

Freefly Open er også ferdig, men det mangler resultater i siste runde. Det er allikevel trygt å si at Zion blir norgesmestre i 2021 også. Sølvkampen står primært mellom Wild Bunch Freefly Gang, og Aviatrix. Wild Bunch er foran før siste runde, men bare med 0.3 poeng. Det skal også nevnes at siste runde er en frirunde, og at Aviatrix har slått Wild Bunch med 0.4 eller mer i alle frirunder så langt. Trippel Anders er ikke veldig langt fra en pallplass heller, men trolig for langt.

FS4, FS8, VFS og VFS-2

Disse disiplinene hoppes ferdig fra lørdag klokka 10:00. Agera dominerer FS4. Illegal Aliens har klar ledelse i FS8. Blue Pelican er suverene i VFS, mens Osloblues har godt forsprang i VFS-2. Men det er fortsatt kamp om en del pallplasser.

Humleswing har falt litt bak feltet i FS4. Mixed Trouble og TB 4.0 har nå delt tredjeplass med 51 poeng, mot Humleswings 47.

I FS8 tar NTNU et grep om tredjeplassen. Men tredjeplassen kan bli til en sølvmedalje, fordi Eight Awesome people kanskje ikke har gyldig deltakelse i NM. Hvis man er utlending skal man i følge reglene ha bodd tre år i Norge før man kvalifiserer for NM-deltakelse. Dette er en regel som det alltid blir gitt dispensasjon fra historisk sett, men det har kanskje ikke blitt søkt om tidsnok i år. Jeg er i skrivende stund ikke sikker på om dispensasjonen blir gitt eller ikke, men den var ikke godkjent tidligere på dagen i dag. Dette gjelder også TB 4.0 i FS4. Hvis laget som ligger på andreplass ikke kan ta medalje, er plutselig Lesja Innkjøpslag og Skygod Larsen XO fra Tromsø, medaljekandidater. De ligger nå på en delt fjerdeplass. Her er det muligheter for jump-off. I tillegg ligger Posterbabes og BFSK Bombers henholdsvis bare ett og to poeng bak der igjen.

VFS har en runde igjen, men Blue Pelican sine 88 poeng, mot Domesticated Dudes sine 4, gir et helt sikkert bilde på hvem som vinner. Domesticated Dudes skal allikevel ha all mulig honnør for å overhodet klare å lage poeng, i fallskjermsportens vanskeligste disiplin.

VFS-2 har en jevn kamp om sølv og bronse. Her er Blue Penguins fra Tønsberg på 20 poeng, Grenland Hotshots på 18, og Apollo fra Oslo på 17 poeng. Utslagene fra runde til runde er relativt store, så her kan alt skje. Grey Pelican og Aviatrix er etter alt dømme for langt bak til pallen.