Hoopjump på Ekstremsportveko.

Året i Frittfall

Det har blitt publisert 140 artikler på Frittfall.org i 2022. Her er et lite utvalg.

Publisert

Når VG i 2021 avsluttet året med å oppsummere de største idrettsutøverne i Norge, var VM-gullvinnerne Zion glemt. Kjetil mente absolutt de burde vært på listen og dette ble første sak i Frittfall i 2022. Selv om det ikke har blitt VM-gull på Norge i år, er det likevel flere store idrettsøyeblikk i fallskjermnorge.


Det ble arrangert Norgesmesterskap i Fallskjermhopping på Voss og Norgesmesterskap i Kroppsflyging på Modern Activity Center. Det har også biltt hentet hjem medaljer i internasjonale konkurranser, i tillegg til at Anna Moxnes var med å sette verdensrekord med Project 19.


Det har vært arrangert mange boogies, camper, fulldriftsuker og annen moro rundtom i fallskjermnorge. Mange eventer har blitt utsolgt kort tid etter påmeldingen har åpnet, og det virker som det er rom for endra flere eventer på de norske hoppfeltene.


Har du lyst å arrangere et event eller innhopp det kommende året er det lagt ut guider til hvordan du kan gå frem. Det trengs også flere lag og utøvere i NM og på uttakene til landslag.

Det har vært stort fokus på sikkerhet med flere innlegg fra SU. Det har vært mange alvorlige hendelser, men heldigvis ingen som har endt fatalt.


SU har også kommet med anbefalinger om justering av nødåpnere og oppdaterte regler for skjermstørrelser.

Anna Fasting og Andreas Løtuft har belyst aktuelle temaer i sine I1-oppgaver og er blant de mest leste og diskuterte sakene i Frittfall i 2022.Det har vært store og små gode nyheter fra flere klubber. Det er blant annet gjort store fremskritt i Bømoensaken, Lesja har fått tildelt kulturpris og Grenland har kjøpt fly.


Det har også vært flere spennende historier blant enkeltutøvere av sporten. Bård på 74 år tok fallskjermkurs på nytt for å bli med på minnehopp, Elisabeth på 57 år inspirerer med sin historie om sine 86 tandemhopp og Thomas Engeset debuterte som programleder på NRK med fallskjermstunt.


Tusen takk til alle som har lest Frittfall i år! Og tusen takk til alle som deler innlegg, som skriver innlegg, som sender inn bilder og som kommer med tips, triks og forslag til hva dere ønsker å lese om. Det settes stor pris på.

GODT NYTTÅR!

Powered by Labrador CMS